Vodič za odabir najboljih kućanskih aparata za vaš prvi dom

odabir najboljeg kućanskog aparata

Jedan od najuzbudljivijih aspekata uređenja prve kuće je izbor kućanskih aparata. Imati potpuno opremljenu kuhinju u kojoj možete primati i kuhati za svoju obitelj te pripremati večeru za svoje prijatelje važan je dio ovog putovanja, ali ponekad se može iscrpiti zbog previše izbora na tržištu.

1. Pametna priprema. 

Prije odlaska u salon provjerite svoj proračun i navedite značajke koje tražite s uređajem, poput energetske učinkovitosti, funkcionalnosti i prostranosti. Neka vas ne vode noviji proizvodi, već odaberite uvažene i poznate marke umjesto da inducirate cijene. To može izbjeći kontinuirane troškove održavanja i moguće nedostatke.

 

2. Je li prikladno? 

Bez obzira na vrstu aparta koji kupujete, izmjerite prostor predviđen za njega. Zatim ponovno izmjerite. Na taj način, kada odete u trgovinu, nećete gubiti vrijeme na uređaju koji ne odgovara vašoj veličini. Osim prostora za postavljanje kuhinjskih aparata kod kuće, također je potrebno obratiti pažnju na otvore vrata, stepenica i hodnika kako bi se izbjegle neugodnosti i nezgode tijekom postupka isporuke.

Ako imate ograničen prostor, dobra vijest je da današnji uređaji imaju veći kapacitet i bolje performanse i značajke nego prije, pa manje prostora ne znači da ćete morati žrtvovati neke značajke ili estetiku.

3. Odredite izgled po vašem izboru.

Imajte na umu da ćete nekoliko godina gledati u te aparate koje ste odabrali, zato nemojte birati neke loše dizajne ili boje kako u skorije vrijeme izašli iz mode. Moderno dizajnirani, jednostavni uređaji obično su bolji izbor jer ih je jednostavno instalirati u bilo koji stil kuhinje, uključujući moderne i tradicionalne stilove.
 
Kućanski Aparati Univerzal Gorenje

4. Napa i kuhinjska ploča.

Vaša prva kuhinja definitivno treba dobru ploču za kuhanje, bilo da se radi o indukcijskoj peći, staklokeramičkoj peći ili plinskoj peći. Odaberite funkcije poput automatskog prepoznavanja spremnika i pametnih senzora kako biste postigli visoku učinkovitost i jednostavnost upotrebe. Uz to, odaberite dobru kuhinjsku napu koja se lako čisti, što vam omogućuje da hranu pripremate kod kuće bez drame. Prije kupnje pripazite da nova kuhinja ima odvod. Ako nema, morate odabrati kuhinjsku napu s funkcijom recirkulacije.

5. Odabir Hladnjaka.

Kada kupujete frižider, prvo se morate odlučiti želite li samostojeći ili ugradbeni. Ugradbeni hladnjaci su neupadljivi, dok se samostojeći hladnjaci lakše pomjeraju i obično imaju veći kapacitet. Sljedeća stvar koju treba razmotriti je funkcija. Hladnjak ne samo da štiti vašu hranu od kvarenje i propadanja, već je i jedan od rijetkih uređaja koji konstantno rade. Odabir energetski najučinkovitijih proizvoda s pametnim značajkama može vaše namirnice i hranu održavati svježima i urednima. Na primjer, značajke kao što je AdaptTech mogu predvidjeti kada najčešće otvarate vrata hladnjaka i dodatno smanjuju unutarnju temperaturu, dovoljno da smanje toplotni šok hrane i postignu maksimalnu svježinu.

6. Perilica posuđa.

Kada kupujete perilicu posuđa, odaberite tihu perilicu posuđa s dovoljno prostora. Današnje perilice posuđa koriste jonizator  za uklanjanje mirisa i puštanje zaostale pare nakon pranja kako bi posuđe bilo potpuno suho, zato svakako provjerite koje se nalaze na tržištu. Uložite u model s automatskim programom koji može prilagoditi ciklus pranja prema stupnju zaprljanosti posuđa, čime se dodatno pojednostavljuje postupak pranja posuđa.

7. Pećnica i mikrovalna pećnica.

Za pećnice i mikrovalne pećnice čišćenje ponekad može postati problematično. Odabir aparta s određenim programom samočišćenja uvelike će uštedjeti vrijeme čišćenja i držati vašu opremu u potpuno novom stanju u godinama koje dolaze. Ako niste netko koga možete nazvati profesionalnim kuharom, pećnica s unaprijed postavljenim programima pečenja bit će korisna jer će automatski odabrati odgovarajuće postavke za svako jelo, što će vas pretvoriti u kulinarsku zvijezdu.

UNIVERZAL Gorenje Studio
Logo
Uporedi Proizvode
  • Total (0)
Uporedi
0
Shopping cart