Odabir kuhinjskih uređaja: sve što trebate znati

Današnje tržište je puno izbora kućanskih aparata, bilo da se radi o ugradbenim ili samostojećim kućanskim aparatima, aparatima s bezbroj funkcija ili potpuno jednostavnim bezličnim kućanskim aparatima, izbor je obično kompromis između željenih funkcija i financijskih mogućnosti koje imamo na raspolaganju. Pri utvrđivanju razlike između samostojećih i ugradbenih uređaja, jer dizajn samostojećih uređaja nije atraktivan, više ljudi bira ugradbene uređaje. Ali sada ih više ne samo da ne skrivamo, već ih i ističemo, jer njihov dizajn ne odstupa od ostalog namještaja.

Kako odbrati dobar aparat?

Ako započnemo u kuhinji, većinu prostora zauzima hladnjak koji obično skrivamo iza kuhinje. Danas postoje neovisno svojim izgledom i pružaju nam više prostora. Uz čiste linije izrađene od aluminija, tu su i razne svijetle boje, retro linije i veliki dvostruki hladnjaci s ledomatima. Njegova je veličina jedan od glavnih nedostataka.

veliki kucanski aparati

Zbog toga su proizvođači počeli izbacivati i modele standardne širine 60 cm, danas vrlo zanimljiva opcija za ugrađeni filtar za vodu koji se koristi za pročišćavanje vode tako da voda koju pijete bude čista i hladna, Baš poput vode iz slavine.

Bez ograničavanja na samo jednu boju

Hladnjaci mogu dulje vrijeme održavati hranu svježom i mogu spriječiti širenje mirisa i leda, a obično imaju različit stupanj hlađenja i područja vlažnosti radi boljeg skladištenja raznih vrsta hrane, poput povrća ili mesa . Uz klasične hladnjake, postoje hladnjaci sa zamrzivačima, ali tamo nema smrzavanja, pa nema potrebe za pražnjenjem i uklanjanjem leda.

Do sada su i drugi kuhinjski uređaji, poput peći, štednjaka, napa i sudopera, uglavnom izrađeni od nehrđajućeg čelika, a sada su prilagođeni modernim kuhinjama, a više se pažnje posvećuje samom dizajnu. Stoga možete pronaći bijelu dizajnersku liniju kuhinjskih aparata koja će se idealno stopiti sa sada već iznimno popularnom radnom pločom od bijelog Kerrocka. . Nismo više ograničeni na crnu i srebrnu boju.

Što se tiče same funkcijonalnosti, dogođaju se  se neke velike promjene. Unutarnji volumen pećnice je mnogo veći, a osmišljeni su razni načini samočišćenja, poput pirolize, čiji je princip sagorijevanje svih nečistoća bez upotrebe deterdženta. Parna pećnica također postaje sve popularnija kao zdrava metoda kuhanja.Takva parna pećnica počela se pojavljivati ​​u standardnoj liniji proizvoda srednje klase, ne samo kod ekskluzivnih proizvođača i skupljih proizvođača.

Poput velikih kućanskih aparata, više ne skrivamo male kućanske aparate, a oni sada zauzimaju uzvišeno mjesto na našem radnom stolu. Sada se, pored funkcija, slavno dizajniranih aparata za kavu, retro tostera i drugih multi-funkcionalnih uređaja, njihovi zanimljivi dizajni mogu koristiti i kao dodatni ukrasi u kuhinji.

Još malo savjeta

  • 1. Trošite više novca na opremu s višom razinom energije jer ćete dugoročno uštedjeti
  • 2. Razmislite koje će funkcije neki uređaji zapravo koristiti, kako ne biste trošili novac na skupe uređaje koji ne koriste svoje funkcije

UNIVERZAL Gorenje Studio
Logo
Uporedi Proizvode
  • Total (0)
Uporedi
0
Shopping cart