6 izvrsnih ideja za male prostore

ideja za male prostore

Čarolija male kućice leži u tome kako u potpunosti iskoristiti uski prostor na pametan i dobro osmišljen način, a svaki četvorni metar može se iskoristiti. Evo nekoliko savjeta kako maksimalno iskoristiti raspoloživi prostor.

1. Višenamjenski namještaj je ključ.

Odaberite razne predmete koji se mogu istovremeno koristiti u dvije ili više svrha: stolić s dodatnim prostorom za odlaganje, drvena traka koja odvaja kuhinju od dnevnog boravka, krevet s ladicama, višenamjenska pećnica, višenamjenska perilica  i sušilica rublja (kombinirana). Na taj ćete način uštedjeti ne samo prostor, već i novac jer nećete kupiti dva odvojena predmeta.

2. Jeste li razmišljali o vješanju predmeta na zid?

Prazni zidovi idealno su mjesto za pohranu predmeta koji će u vašu kuću unijeti jedinstveni šarm – nema potrebe za umetanjem ormara ili zauzimanjem prostora. Na sličan način možete koristiti vrata. Ako ste osoba koja voli sve raditi sama, to vam može biti omiljeni projekt “uradi sam”.

3. Odaberite namještaj po mjeri.

Ormar s policama od plafona do poda, prilagođenim ormarom i dobro dizajniranom strukturom može primiti sve predmete, sklopivi stol; namještaj po mjeri izuzetno je isplativo ulaganje koje vam može pomoći da iskoristite svaki kutak prostora i njegov puni potencijal.

Namjestaj po mjeri

Što kažeš na krevet na platformi?

Krevet na platformi izgleda cool i vrlo praktično. Stvaraju ugodnu atmosferu i u potpunosti čine dnevnu sobu izuzetno ugodnom, bez zauzimanja previše dragocjenog prostora, imat ćete miran prostor za spavanje.

5. Ne zaboravite na kut!

Kada se koriste kao prednost, uglovi mogu raditi i izgledati impresivno u uskom prostoru. Molimo vas da jedan od uglova pretvorite u fotozid, prostor za čitanje ili čak svoj kućni ured.

6. Prihvatite minimalizam.

Manje je više, a posjedovanje malog stana također ima dosta prednosti: manje čišćenja, manje troškova i ugodnija atmosfera. Budući da će vas nedostatak prostora natjerati da razmislie o kupnji novih proizvoda, možda ćete otkriti da vam manje prostora može pomoći da živite sretnije i slobodnije.

UNIVERZAL Gorenje Studio
Logo
Uporedi Proizvode
  • Total (0)
Uporedi
0
Shopping cart